Binnenkort verhuizen? Vergeet deze punten niet!

27 april 2021

Ga jij binnenkort verhuizen naar jouw nieuwbouwwoning? Dan is er een hoop dat je moet regelen. Vergeet daarbij ook de volgende punten niet, zodat je straks onbezorgd van jouw nieuwe thuis kan genieten.

1. Controleer levertijden 
Check de levertijden voor meubels en aansluitingen voor energie, televisie en internet. De levertijd van meubels verschilt per winkel en per meubel. Hou er rekening mee dat het in ieder geval enkele weken kan duren voordat je jouw nieuwe aanwinst in huis hebt. Je huidige energieaansluiting verhuist niet automatisch met je mee. Vraag deze dus ook tijdig aan. Tevens een mooi moment om je huidige contracten eens onder de loep te nemen. Dit geldt ook voor je televisie- en internetcontract. 

2. Zie de verzekeringen niet over het hoofd
Vergeet voor de verhuizing niet om je nieuwe huis te verzekeren. Een opstalverzekering is verplicht, maar ook een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering zijn handig. Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je een groot bedrag van de hypotheek, waarmee bij het overlijden van jou of je partner een deel kan worden afgelost. Je kunt ervoor kiezen om je oude verzekeringen om te zetten, maar soms loont het ook om verschillende aanbieders te vergelijken.

3. Wijzig je adres
Geef je nieuwe adres door bij de gemeente. Deze geeft dit dan door aan diverse instanties, zoals de Belastingdienst. Maar er zijn ook verschillende bedrijven die jouw nieuwe adres niet automatisch weten. Maar ook daarvoor is een oplossing. PostNL biedt bijvoorbeeld een verhuisservice, waarmee je regelt dat jouw post automatisch wordt doorgestuurd naar je nieuwe adres. Handig toch!