Nieuwbouwhuis klaar? Verzekeren maar!

24 augustus 2021

Is je nieuwbouwhuis opgeleverd en ben je klaar om te verhuizen naar jouw spiksplinternieuwe woning? Vergeet dan niet om eerst de verzekeringen af te sluiten. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet. 

Opstalverzekering
Een opstalverzekering wordt verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Hiermee wordt eventuele schade aan het woonhuis (en alles wat daaraan vastzit) vergoed. Bij een appartement werkt het vaak anders. Hierbij wordt de opstalverzekering meestal door de Vereniging van Eigenaren geregeld.

Overlijdensrisicoverzekering
Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je een groot bedrag van de hypotheek waarmee bij het overlijden van jou of je partner een deel kan worden afgelost. Op deze manier voorkom je dat je partner of kinderen moeten verhuizen als ze de hypotheek niet kunnen betalen. Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Met name als je een huis hebt gekocht met je partner en jullie de woning alleen samen kunnen betalen. 

Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar uit onderzoek blijkt dat 99% van de Nederlanders met een koop- of huurwoning een inboedelverzekering heeft. Hiermee verzeker je alles in huis en in de tuin wat niet aan je woning vastzit.