Ander kleurtje op de muur? 5 handige schildertips

28 juni 2019

Als je nieuwbouwwoning is opgeleverd, wil je je nieuwe stulpje natuurlijk zo snel mogelijk omtoveren tot een plek waar jij je fijn voelt. Door de muren te schilderen, pas je de woning direct aan jouw stijl en smaak aan. Deze tips maken het schilderen een stuk gemakkelijker. 

1. Verfsamples
Het kiezen van de juiste kleur is en blijft lastig. Hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Verfsamples helpen je hier een handje bij. Bij de bouwmarkt zijn diverse verfsamples verkrijgbaar waarmee je de kleur thuis op de muur kunt testen. 

2. Temperatuur
Kleur gekozen en klaar om te starten? Zorg dan dat de temperatuur in huis tussen de 10 en 20 graden ligt. Als het warmer is, droogt de verf te snel en bij koudere temperaturen droogt de verf juist te langzaam. 

3. Föhnen
Voordat je begint met schilderen heb je natuurlijk alle randjes afgeplakt met schilderstape. Maar hoe kun je deze tape makkelijk verwijderen zonder verf van de muur te verwijderen? Heel eenvoudig: door de tape eerst even te föhnen. Hierdoor laat de lijm makkelijker los. 

4. Aluminiumfolie 
Tijdens het schilderen is aluminiumfolie je beste vriend. Niet alleen om dingen te beschermen die niet kunnen worden afgeplakt (denk aan deurknoppen), maar ook om je schilderspullen na het schilderen in te verpakken (denk aan kwasten en je verfbakjes). Als je ze in aluminiumfolie inpakt, kun je ze de volgende dag weer opnieuw gebruiken.

5. Handschoenen
Wegwerphandschoenen zijn vaak geen overbodige luxe. Je handen blijven hierdoor lekker schoon én bovendien voorkom je hiermee dat andere spullen vies worden door de verf die anders - waarschijnlijk - aan je vingers zit.