De penthouses in het Havenhuys - architect Wim de Bruijn aan het woord

07 augustus 2018

De ontwikkelingen van nieuwbouwproject Het Havenhuys zijn in volle gang. De eerste artist impressie is gereed. Wij spraken met de architect Wim de Bruijn. 

‘De vier penthouses van het Havenhuys kenmerken zich door hun fantastisch hoge ruimten. Hiermee is een fraaie bekroning van het Havenhuys ontworpen. De vorm van de daken is geïnspireerd door de originele sheddak-structuur van de Baronie-fabriek, het industriële stijl-icoon dat de basis vormt van de gehele Baronie ontwikkeling.

De gebogen vorm verleent het Havenhuys haar unieke uitstraling en biedt de bewoners een bijzondere woonbeleving. De schuine kap wordt bij het Havenhuys niet voorzien van glas, maar aan de buitenzijde van zonnepanelen die op duurzame wijze energie opwekken voor de warmtepomp waarop de woning is aangesloten.

Een hoge glazen pui met schuifdeuren geeft rijkelijk daglicht in de ruime living onder het sheddak. Deze living loopt over in een groot buitenterras dat deels overkapt is door het sheddak. Het terras is afgewerkt met steigerhout en sluit hiermee aan op de maritieme sfeer van de jachthaven, die recent is aangelegd in de Rijnhaven. Vanuit deze jachthaven kan de Oude Rijn snel bereikt worden. Het riante terras van 48 m2 heeft een glazen balustrade, waardoor voluit van het fraaie uitzicht over de Rijnhaven genoten kan worden.’