Hier moet je rekening mee houden bij het verhuizen naar nieuwbouw

28 juli 2021

Wanneer je in een nieuwbouwhuis gaat wonen, moet je met een aantal dingen rekening houden. Het kan even duren voordat je helemaal gesetteld bent. Wij hebben een aantal dingen voor je op een rijtje gezet om de overgang zo makkelijk mogelijk te maken!

 1. Meld gebreken zo snel mogelijk
  Na de oplevering is een nieuwbouwhuis vaak nog niet meteen perfect. Er kunnen nog wat opleverpunten zijn zoals beschadigingen aan deuren of kozijnen, technische mankementen of slordig schilderwerk. De bouwer of aannemer is verplicht deze binnen drie maanden na oplevering te repareren, dus wees daar op tijd bij!

 2. Contracten voor gas, water, electriciteit en telefonie
  De projectontwikkelaar of aannemer zorgt gewoonlijk voor aansluitingen op het elektriciteits-, water-, gas- en/of telecomnetwerk. Daarna kun je de geschikte contracten gaan afsluiten. Als je wilt dat alles werkt bij de oplevering moet je dit uiterlijk twee weken van tevoren gedaan hebben.

 3. Waterleidingen door laten lopen
  De nieuw aangelegde waterleidingen kunnen nog schadelijke stoffen bevatten. Het is daarom belangrijk dat je de kranen de eerste drie maanden elke dag een minuut laat doorlopen. Op deze manier spoel je de leidingen schoon.

 4. Verzekeringen
  Heb je al gekeken naar de verzekeringen voor je nieuwe huis? Zorg dat je inboedel- en opstalverzekering op orde zijn. Als je die al hebt, zorg er dan voor dat je verzekeraar op de hoogte is van de verhuizing.

Wij hopen dat deze tips jullie helpen bij het verhuizen naar jullie nieuwbouwhuis. Veel woonplezier!