Houd je huis koel met deze 5 planten

26 juli 2019

Het is hartje zomer met deze week tropische temperaturen. Natuurlijk kun je jezelf hier tegen wapenen door de airco aan te zetten en de gordijnen dicht te doen. Maar wist je dat ook planten verkoeling geven in huis? 

De NASA Earth Science heeft ontdekt dat planten hun overtollige water vrijgeven in de lucht door de warmte. Dit zorgt ervoor dat het afkoelt in de ruimte waar ze staan. Benieuwd welke planten je in huis moet halen? We hebben de vijf beste planten opgezocht.  

1. Sansevieria
Deze plant, ook wel bekend als vrouwentongen, slaat veel water op in haar bladeren. Bij warm weer heeft de plant dus veel water te verdampen waardoor je huis afkoelt. 

2. De rubberplant
Een goede keuze om in huis te halen tijdens tropische temperaturen. Vooral de grotere varianten houden het huis lekker koel, omdat ze nog meer vocht produceren.

3. Lepelplant
Een mooie plant voor in huis en functioneel in de zomerperiode. De Lepelplant heeft veel water nodig en kan daardoor de vochtgraad met wel 5% verhogen. Je woonkamer koelt hierdoor lekker af.

4. De treurvijg
Ook deze plant heeft veel water nodig en brengt door de verdamping in de lucht verkoeling in de omgeving.

5. De areca palm
Een mooie grote tropische plant, die ook goed tegen de tropische hitte kan. Deze plant kan wel een liter water per dag verdampen. Dus functioneel om je huis koel te houden. Maar dan moet je hem natuurlijk wel voldoende water geven.