Hypotheekadvies: bank of onafhankelijke adviseur?

10 januari 2019

'Ga ik naar een bank of een onafhankelijke hypotheekadviseur?': dat is één van de eerste vragen die mensen zichzelf stellen als ze hypotheekadvies willen. Wij leggen je uit wat de voornaamste verschillen zijn. 

Of je nu naar een bank of onafhankelijke adviseur gaat, alle hypotheekadviseurs bespreken samen met jou wat in jouw situatie het beste is. Het grootste verschil tussen een bank en onafhankelijke adviseur is de keuze aan producten en diensten. Afhankelijke adviseurs adviseren alleen over producten en diensten die zij zelf verkopen. Hierbij moet je jezelf altijd afvragen of dit ook daadwerkelijk de beste oplossing voor jouw situatie is. Onafhankelijke adviseurs kunnen daarentegen met verschillende hypotheekaanbieders samenwerken en beschikken daardoor over een groter aanbod. 

Ook wat betreft de kosten zijn er verschillen. Doordat je bij een onafhankelijke hypotheekadviseur naast een hypotheek op maat ook een vergelijking krijgt van alle hypotheekaanbieders, liggen deze kosten vaak wat hoger. Ga jezelf oriënteren? Maak dan gebruik van een gratis eerste adviesgesprek. Veel adviseurs bieden dit aan.