Maak van de hal het visitekaartje van je huis

05 januari 2021

De hal is vaak de eerste ruimte van het huis waar gasten binnenkomen. Besteedt daarom aandacht aan de inrichting en aankleding van deze (meestal kleine) ruimte, zodat gasten zich gelijk welkom voelen. De volgende punten kunnen je hierbij helpen.

Creëer sfeer
Een kapstok en opbergruimte voor schoenen kunnen natuurlijk niet ontbreken in de hal. Maak de ruimte daarnaast persoonlijk door het ophangen van fotolijsten of een mooi schilderij. Ook een houten bankje is een mooie toevoeging. Niet alleen decoratief, maar ook nog eens functioneel voor het aantrekken van je schoenen. Plaats eventueel een bloemetje of plant voor wat extra kleur en vergeet ook warme sfeerverlichting niet.

Laat de ruimte groter lijken
De hal is meestal één van de kleinste ruimtes in huis. Er zijn diverse manieren om deze groter te laten lijken. Zorg bijvoorbeeld voor veel licht en kies voor lichte, subtiele kleuren op de muur. Door de plinten in dezelfde kleur te schilderen als de vloer, kun je het oppervlak van de vloer groter laten lijken. Hang daarnaast een spiegel op. Hierdoor lijkt de ruimte niet alleen groter, je kunt ook nog even je haar en make-up checken voor vertrek. Kies tot slot voor smalle meubels die weinig ruimte in beslag nemen en maak het niet te vol.

Kies een goede vloer
Over de vloer van een hal wordt veel gelopen, soms ook met vieze schoenen. De vloer moet dus tegen een stootje kunnen en makkelijk schoon te maken zijn. Kies bijvoorbeeld voor een pvc- of linoleum-vloer. Heb je een smalle gang? Leg de vloer dan in de breedte. Hierdoor lijkt de hal breder.

Ruim op
Niets is beter dan binnenkomen in een nette, opgeruimde ruimte. Zorg dus voor genoeg opbergruimte voor jassen, schoenen en andere losse spulletjes. Maak bijvoorbeeld een handige opbergplek onder de trap of bevestig een aantal planken aan de muur waar je opbergmanden/-dozen kwijt kunt.