Meer- en minderwerk: 3 aandachtspunten

14 december 2020

Door meer- en minderwerk kun je jouw nieuwbouwwoning naar eigen wens laten aanpassen. Vaak heb je de keuze uit een aantal opties die door de bouwer worden aangeboden. Deze 3 aandachtspunten laten zien waar je op moet letten in het proces.

1. Vraag de meer- en minderwerklijst op tijd op
Elke bouwer heeft vaak een standaard lijst inclusief prijzen met keuzes voor meer- en minderwerk. Vraag de lijst op tijd op, zodat je genoeg tijd hebt om onderzoek te doen en keuzes te maken. 

2. Teken alles in één keer 
Teken bij voorkeur tegelijkertijd voor het meer- en minderwerk als je de koop-/aannemingsovereenkomst tekent. Lukt dat niet? Zorg dan dat de koop-/aannemingsovereenkomst verwijst naar een lijst waarop het meer- en minderwerk vermeld staat. Zo kunnen de prijzen niet meer veranderen en weet je precies waar je aan toe bent.

3. Controleer de prijzen en onderhandel
Op de meer- en minderwerklijst van de bouwer staan de prijzen vermeld. Zorg dat je samen de exacte prijzen bepaalt en ga niet akkoord met een richtprijs of nader te bepalen prijs. Maak deze prijsafspraken voordat je voor je woning tekent. Zo kun je nog onderhandelen over de uit te voeren werkzaamheden en bijbehorende prijzen.