Stappenplan huis verkopen

30 januari 2019

Wil je je huis verkopen, maar weet je niet precies wat je wanneer moet ondernemen om dit in goede banen te leiden? Geen zorgen, wij zetten een stappenplan voor je uiteen, zodat je weet wat je kunt verwachten. 

1. Bereid je voor
Voordat je je huis daadwerkelijk op de markt kunt zetten, moet natuurlijk de vraagprijs worden bepaald. Daarnaast is het goed om te kiezen met welke makelaar je het verkoopproces in wilt gaan. Uiteraard kun je de verkoop ook zelf regelen, maar zorg dan wel dat je kennis van zaken hebt.

2. Klaar maken voor bezichtigingen
Je huis staat te koop en bezichtigingen worden gepland. Dit is hét moment om ervoor te zorgen dat je woning er netjes bij staat. Een schoon en opgeruimd huis verkoopt een stuk beter.

3. Onderhandelen
Yes, een aantal potentiële kopers heeft zich gemeld. Nu kan het onderhandelen beginnen. Een makelaar kan je helpen om op een zo hoog mogelijk bedrag uit te komen. 

4. Koopakte ondertekenen
Als beide partijen (kopers en verkopers) er samen uit zijn gekomen, dan is het tijd om het koopcontract te tekenen. Na het zetten van de handtekeningen is de koopovereenkomst officieel gesloten. 

5. Eigendomsoverdracht
Op de dag van de oplevering doet de koper een laatste inspectieronde door jouw huis. Als er geen opmerkelijkheden zijn, kan hierna de overdracht plaatsvinden bij de notaris. Je bent hierna officieel geen eigenaar meer van de woning.