Van de boerderij naar Weypoortsche Reede

14 april 2021

Bert van Stavel en zijn vrouw Alette zijn één van de eerste kopers van een woning in Weypoortsche Reede. In juni 2020 tekenden zij het contract voor een prachtige twee-onder-één-kapwoning in de eerste bouwfase van dit nieuwbouwproject.

Bert en Alette hebben ruim 40 jaar op de boerderij gewoond aan de Rietveld in Woerden, op kleine afstand van Weypoortsche Reede. Zij kochten de boerderij in 1980 van de vader van Bert en hebben uiteindelijk maar 5 jaar het boerenbedrijf uitgeoefend. Bij de intrede van de superheffing besloten ze de koeien en het land te verkopen en heeft Bert gekozen voor een baan bij Vitens. Alette werkt al jarenlang in de zorg als verpleegkundige.

"Wij zijn nog niet toe aan een appartement”
"Weypoortsche Reede kwam op een moment in beeld dat wij een stap in onze woonomgeving wilden gaan maken. Ga je bepaalde zaken nog vervangen in de boerderij of ga je op zoek naar een nieuw en minder bewerkelijk alternatief?", schetst Bert. Het echtpaar is heel actief en geniet ook volop van het buitenleven. Een appartement was dus geen een optie en een te grote stap. Bert vervolgd: "We gaan nu naar een volledig nieuwe woning en dat biedt natuurlijk vele voordelen: voorlopig hebben wij geen onderhoud meer. Daarnaast heb je de keuze om de woning geheel naar wens in te richten. We hebben nog wel even overwogen om de levensloopbestendige optie te kiezen, maar dit hebben we uiteindelijk niet gedaan." Bert en Alette hebben uit de diverse opties onder andere gekozen voor een uitgebreid domotica pakket, dakramen, verdiepte zonnepanelen en een verhoogd serre-dak. De royale schuur van 15 m² wordt voorzien van een Sedumdak voor een mooie natuurlijke uitstraling.

Planning
Ondertussen vordert de bouw van de eerste fase gestaag. Naar verwachting zullen de eerste kopers, waaronder Bert en Alette, nog dit jaar hun mooie twee-onder-één-kapwoning betrekken. In het derde kwartaal van 2021 start ook de bouw van de tweede fase. Als je nu besluit om ook een kavel aan te kopen in dit project, gaat de bouw van jouw droomwoning mee in deze tweede bouwfase.

Interesse?
Wil jij ook wonen in dit bijzondere project dat wordt omgeven door water en groen? Neem dan voor meer informatie en de actuele beschikbaarheid contact op met de verkopend makelaar

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Weypoortsche Reede?

Bekijk ook het project Weypoortsche Reede