Verkoop je woning sneller en beter met een groene tuin

28 juli 2020

Wist je dat een tuin de meest waardebepalende factor is voor een woning (naast locatie en woningkwaliteit)? Het is een feit dat een groene tuin beter verkoopt dan een betonplaat achter in de tuin. Hoe komt dat? En wat betekent dat voor jou?

Stel je voor dat je de keuze hebt uit twee huizen met hetzelfde bouwjaar en woonoppervlak. Het ene huis heeft een fleurige tuin met bloemen, een gezellig terras en vijver, de andere woning heeft een volledig betegelde tuin zonder groen. In dit geval verkoopt de eerste woning sneller en beter. Voor veel mensen wordt de tuin steeds belangrijker. Het is een plek om tot rust te komen. Daarnaast zien mensen zichzelf eerder genieten in een groene tuin met een uitnodigend terras. Het spreekt tot de verbeelding en speelt dus in op gevoel. En aangezien het gevoel een belangrijke raadgever is bij het kopen van een woning, kan dit een bepalende factor zijn. 

Wat betekent dit voor jouw tuin? 
Je tuin hoeft echt niet op en top groen te zijn. Een beetje groen is al goed. Denk bijvoorbeeld aan bloeiende planten. In ieder geval is het goed om iets van leven in je tuin te hebben. Vergeet daarnaast de tuinset niet, zodat eventuele kopers zichzelf al in de tuin kunnen zien zitten. 

Succes, en maak er wat groens & gezelligs van!