Verkooptips voor jouw woning

28 december 2018

Je hebt een nieuwe droomwoning gevonden. Nu is het zaak om jouw eigen koopwoning te verkopen. De volgende tips kunnen je helpen om de verkoop van jouw woning makkelijker te maken.

Thuisgevoel creëren
Creëer een thuisgevoel in huis met meubels en bijvoorbeeld een schilderij aan de muur of plantjes in de vensterbank. Zo verkoopt een huis makkelijker dan wanneer deze kaal of zelfs helemaal leeg is. Zorg wel voor een ruimtelijk gevoel.

Opruimen
Ruim zowel je huis als je tuin netjes op. Potentiële kopers voelen zich meer thuis als beiden er verzorgd uitzien. Haal daarnaast persoonlijke spullen, zoals foto’s en toiletspullen, zoveel mogelijk weg.

Verbeterpunten
Een lekkende kraan, een plint die los zit of een deur die klemt. Los dit soort verbeterpunten op voordat je jouw huis te koop zet.

Informatie
Zorg ervoor dat je de papieren bezit over het onderhoud van de woning, zodat je bijvoorbeeld kunt aantonen wanneer de cv ketel voor het laatst een onderhoudsbeurt heeft gehad, of wanneer het huis voor het laatst geschilderd is.

Eerlijkheid
Is er een mankement aan de woning zoals een lekkage? Wees hier dan eerlijk over tegen potentiële kopers. Wanneer je dit niet meldt, kun je er na de koop problemen mee krijgen.

Succes met de verkoop!