Zo betrek je de tuin bij je woonkamer

10 mei 2020

We zijn op dit moment allemaal meer thuis dan we gewend zijn. Hoe fijn is het dan als je tuin een verlengstuk wordt van je woonkamer? Zo voelt je woonkamer groter aan én geniet je meer van je tuin! Met deze tips betrek je de tuin bij je huis. 

Creëer een woonkamer in je tuin
Hoewel we de afgelopen weken heel veel zon hebben gehad, is het normaal gesproken lang niet altijd mooi weer in Nederland. Om toch een groot deel van het jaar te kunnen genieten van je tuin is het plaatsen van een veranda of tuinhuisje een goede optie. Is je tuin hiervoor te klein of vind je dit te duur? Ook met een schaduwdoek kun je het gevoel van een woonkamer creëren. Combineer dit met een loungeset, een buitenkleed en wat accessoires; en klaar!


Zorg voor eenheid
Laat kleuren uit je interieur terugkomen in je tuin. Kies bijvoorbeeld voor het buitenkleed of de kussens op de loungeset dezelfde kleur als de muur of de bank in de woonkamer. Dit zelfde kun je natuurlijk ook doen met bepaalde patronen en materialen. 


Kies voor dezelfde vloer en verlichting
Als je binnen een vloer hebt die qua materiaal ook geschikt is voor buiten, dan kun je deze (een klein stuk) laten doorlopen in je tuin. Om je tuin te verlichten is standaard tuinverlichting een voor de hand liggende keuze. Óf je gaat voor lampen die geschikt zijn voor buiten maar er eigenlijk net zo uitzien als binnenlampen. Ook dit zorgt ervoor dat binnen en buiten meer één geheel worden.