Nieuwbouw in Driebruggen


Driebruggen is een dorp in de Nederlandse gemeente Bodegraven-Reeuwijk en ligt in de provincie Zuid-Holland. Het grenst aan de Reeuwijkse plassen en wordt door de Dubbele Wiericke, een vaarverbinding tussen de Oude Rijn en de Hollandse IJssel doorsneden.
De naam Driebruggen verwijst naar alle waarschijnlijkheid naar een drietal bruggen: de brug over de Grote of Dubbele Wiericke, de brug aan het einde van de dorpskern nabij het dorpshuis Custwijc en vroeger was er tussen deze twee bruggen nog een derde brug nabij het kruispunt van de Kerkweg met de Sierkersstraat.
Na een gemeentelijke herindeling (1964) werd de gemeente Driebruggen gevormd door de voormalige gemeenten Lange Ruige Weide (grotendeels, met o.a. het dorp Hogebrug) , Waarder (grotendeels), Papekop en Hekendorp. In 1989 werd Driebruggen een onderdeel van de gemeente Reeuwijk. Bij deze laatste gemeentelijke herindeling werden Papekop, Hekendorp (grotendeels) en Ruigeweide bij Oudewater (provincie Utrecht) gevoegd. Vanaf 1 januari 2011 maakt Driebruggen deel uit van de nieuwe gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Echte historische gebouwen zijn er in Driebruggen nog nauwelijks te vinden. Het Hooge Huys aan de Dubbele Wiericke, het voormalig doktershuis aan de Kerkweg (1885), en het voormalig gemeentehuis (1928) zijn daar een uitzondering op. In de voormalige gemeente vindt nog veel veeteelt plaats, voornamelijk melkveehouderij, in mindere mate schapen- en varkenshouderij. In het dorp bevinden zich nog enkele technische bedrijven.
Driebruggen met brug over de Dubbele Wiericke en het Hooge Huys
Voormalig gemeentehuis Lange Ruige Weide
Beluister
Lees meer...

Gemeente
Bodegraven-Reeuwijk

Inwoners
1.756

Nieuwbouwprojecten in Driebruggen

Voor de Brug
Driebruggen

van
€ 279.500
tot
€ 568.000

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Driebruggen