Reeuwijk - De Buytenplaats

Toekomstig

Wonen in een idyllisch polderlandschap? Het kan!

Reeuwijk - De Buytenplaats

  • Reeuwijk

Een PURE plek voor levensgenieters. De plaats waar ‘buiten’ zijn oorsprong heeft. Vrij wonen, leven en genieten. Een nieuwe ‘Heerlijkheid’ aan de rand van de Reeuwijkse Plassen.

Wonen in een idyllisch polderlandschap
De Buytenplaats, aan de Oukoopsedijk 10 te Reeuwijk, ligt midden in het Natura 2000-gebied. Een waar paradijs voor weide- en moerasvogels in een eeuwenoud landschap met kleurrijke bloemen. De afwisseling tussen de waterrijke polders met geriefbosjes, houtkades en dijken én de voor turfwinning afgegraven veenplassen maken dit gebied meer dan uniek. Op deze plaats waar in het verleden granen werden verbouwd, worden twee riante villa’s ontwikkeld die passen in de bijzondere omgeving. De voormalige graanboerderij op de Oukoopsedijk 10 maakt plaats voor een nieuw onder architectuur ontwikkeld boerenerf; de Buytenplaats met daarop villa’s ‘De Hoeve’ en ‘Het Zomerhuys’. De architect werkt de laatste details uit, maar wat wij u nu al kunnen vertellen is dat wij meerdere woonconcepten uit ontwikkelen.

De Hoeve
Boerderijvilla De Hoeve ligt aan de hoofdentree van het boerenerf. Een modern/klassieke woonboerderij in meerdere varianten met een onderscheidend uitzicht over de polder en in de verte… het water van de Reeuwijkse plassen. De stoere, robuuste villa wordt gebouwd met organische materialen harmoniërend bij het gebied en de plek. Standaard heeft de villa een ruime living met woonkeuken, een extra living in het voorhuis, vier ruime slaapkamers en twee badkamers, waarvan een en-suite.

Ben Kraan Architecten BNA ontwerpt daarbij op dit moment een aantal verschillende woon(-werk)varianten voor De Hoeve. Alles met als uitgangspunt dat u, eenmaal wonend in dit bijzondere landschap, geniet van luxe, rust en ruimte op de manier zoals u dat wenst.

Het Zomerhuys
Op een boerenerf kom je een diversiteit van gebouwen tegen. Bij Het Zomerhuys zijn wij op zoek gegaan naar het behoud van het boerenerf met toch de individuele woonklasse en de hierbij passende privacy. De royale villa heeft een eigen entree. Bij het oprijden van uw oprijlaan passeert u aan de rechterhand de boomgaard. Het royale erf biedt u een mooie verharde ruimte met parkeerplaats en garage voor uw auto. Aankomend bij de villa ‘Het Zomerhuys’ treft u een royale living met woonkeuken en een adembenemend uitzicht dankzij diverse glaspartijen rondom. Een mooie trap brengt u naar de verdieping waar de Masterbedroom aan de achterzijde wel zeer exclusief is. Op de verdieping is daarbij ook alle ruimte voor nog twee of drie royale (slaap)kamers, een 2e badkamer en een grote bergruimte. Het is het hele jaar door gegarandeerd fantastisch wonen in Het Zomerhuys, daar wordt volop aan gewerkt in het fraaie ontwerp. Het resultaat is straks verrassend!

Heeft u specifieke wensen voor de indeling van uw boerderijvilla?
De enorme inhoud van De Hoeve en de royale glaspartijen rondom bieden natuurlijk vele mogelijkheden. Verras ons met uw creatieve ideeën en wij bieden u de mogelijkheid tot maatwerk. Het team van Ben Kraan Architecten BNA weet als geen ander uw woonwensen te vertalen naar een creatief ontwerp. Dit team zorgt ervoor dat visueel gezien nog steeds alles klopt en uw villa de persoonlijke stijl krijgt die bij u past. In deze fase van het project is er nog alle mogelijkheid om de boerderijvilla van uw dromen te creëren.

De Buytenplaats - met een knipoog naar het verleden
De Hoeve en Het Zomerhuys hebben ieder een privé-oprit die aansluit op de Oukoopsedijk. De dubbele berging annex garage biedt voor beide woningen parkeerruimte voor twee auto’s. IMOSS Stedenbouw Landschap Buitenruimte, heeft met het ontwerp van het inrichtingsplan gekozen voor elementen en beplanting die verwijzen naar het agrarische verleden van De Buytenplaats. Het strakke lijnenspel van hagen, klinkerpaden en karresporen wordt afgewisseld met bomengrid in het grind en kleurige borders en waterpartijen. Voor de overige beplanting adviseert IMOSS erf- en landschappelijke bomen, heesters en fruitbomen. Grondspots en staande lampen in de borders geven het geheel een feeërieke aanblik.

Omgeving & locatie
Vanuit deze idyllische locatie bent u binnen 10 minuten met de auto in de kern van Reeuwijk, waar u voor al uw boodschappen terecht kunt. Hier bevinden zich ook de scholen, sportverenigingen en een huisartsenpraktijk. Om uitgebreid te winkelen of gewoon even te ontspannen op een gezellig terras heeft u talrijke mogelijkheden. Het centrum van Gouda bevindt zich slechts op 20 minuten reisafstand. Utrecht en Rotterdam bereikt u in 30 minuten en Den Haag en Amsterdam in respectievelijk 35 en 45 minuten.
Bekijk ook de projectwebsite
Lees verder...

Nieuws over Reeuwijk - De Buytenplaats

Groen licht voor De Buytenplaats, Reeuwijk

De Buytenplaats; een plek voor levensgenieters! Met een geweldig uitzicht over de polder en in de verte de Reeuwijkse plassen. Inmiddels heeft de architect zijn werk gedaan en heeft de ontwikkelaar 'groen licht' gegeven om de kavel bouwrijp te maken.

Lees verder

De Buytenplaats, Reeuwijk | Een PURE plek voor levensgenieters!

De Buytenplaats, aan de Oukoopsedijk 10 in Reeuwijk, ligt midden in het Natura 2000-gebied. Een waar paradijs voor weide- en moerasvogels in een eeuwenoud landschap met kleurrijke bloemen. Op deze bijzondere plek worden twee riante villa’s ontwikkeld, die passen in de mooie omgeving. 

Lees verder

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Custwijc
1.83 km
Bushalte Gemeentehuis
2.1 km
Bushalte Kievitlaan
2.38 km
Bushalte GROENE REE
2.57 km
Bushalte De Tempelhof
2.62 km
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
De Wegwijzer
1.83 km
Basisschool (R.K.) 't Carillon
3.16 km
Basisschool (Protestant) Goejanverwelleschool
3.47 km
Wereldwijs
3.98 km
De Regenboog
4.17 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
PostNL
1.89 km
Zeeman
3.24 km
Drogist Flach
3.29 km
Rabobank
3.75 km
Coop Reeuwijk
4.07 km
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Huisartsenpraktijk Driebruggen
2.07 km
Zorgcentrum Goverwelle
3.25 km
Weijer
5.01 km
Apotheek Heerkens
5.59 km
Huisartspraktijk Nieuwerbrug
5.78 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

Jacques de

De Koning makelaars

Financieel advies nodig?

Voor meer informatie over je financiële mogelijkheden kun je contact opnemen met:

Logo

Opmaat Financieel Adviseurs

Vraag advies »

Garantie

Dit project wordt gebouwd met een Woningborg garantie.