Energieneutraal wonen in Alexander

01 november 2022

In Waarder start nog dit jaar de bouw van de zeven energieneutrale woningen van nieuwbouwproject Alexander. Naast alle duurzame maatregelen krijgen de woningen ook het systeem JustNimbus; een innovatief systeem voor het hergebruiken van regenwater.

Het JustNimbus systeem vangt regenwater op, slaat het op en filtert het. Dit gefilterde en kalkvrije water wordt vervolgens gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en als aansluiting voor de wasmachine. Een aansluiting op de buitenkraan behoort ook tot de mogelijkheden, zodat het water gebruikt kan worden om de tuin te besproeien. Op deze manier bespaar je op kostbaar drinkwater en worden je apparaten niet aangetast door kalk. Win-win!

Energieneutraal wonen
Naast het JustNimbus systeem zijn de woningen in Alexander gasvrij, voorzien van maximaal isolerend glas (HR+++), 10 zonnepanelen en een warmtepomp met warmte- en koudeopslag. Dankzij de warmtepomp in combinatie met vloerverwarming/-koeling is de temperatuur in de woning zeer aangenaam: in de zomer lekker koel en tijdens koude winters aangenaam warm. De woningen hebben hiermee het hoogste energielabel A++++, dat staat voor energieneutraal wonen. Oftewel, een maandelijkse energierekening van € 0,- bij normaal gebruik!

Alexander biedt meer
De woningen in Alexander zijn niet alleen energieneutraal, ze beschikken ook over een fijne tuin op het zonnige zuiden van bijna 8 meter diep en een vlonder aan het water. De huidige watergang achter de woningen wordt nog verder uitgebreid met 250 m² water. Stel je voor dat je in de zomer vanuit de openslaande deuren kijkt naar je spelende kinderen op de vlonder of in het speeltuintje naast de woningen, of die ’s winters plezier hebben op het ijs. Dat klinkt toch heerlijk?

Nog enkele woningen te koop
Spreekt wonen in Alexander jou aan? Dan hebben we goed nieuws! Er zijn namelijk nog een aantal woningen te koop, die zijn voorzien van diverse kopersopties. Zo heb je de mogelijkheid om de woning uit te laten voeren passend bij jouw woonwensen. Bekijk de actuele beschikbaarheid op de projectwebsite of neem contact op met de makelaar.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Alexander?

Bekijk ook het project Alexander

In verkoop
custom media
Meer informatie

Alexander

Waarder

129m - 143m woonoppervlakte
€ 494.910 tot € 631.630