Het is lente! Zo breng jij de voorjaarstrends van 2023 in je nieuwe woning

07 april 2023

De lentekriebels gaan altijd hand-in-hand met de voorjaarsschoonmaak. Maar, daarnaast zijn er nog een aantal frisse voorjaarstrends in opmars. We nemen je mee in de highlights van deze lente!

De voorjaarstrends van dit jaar gaan over het creëren van lichte en luchtige ruimtes met een natuurlijke uitstraling. Denk hierbij aan natuurlijke materialen in combinatie met pasteltinten, planten en bloemen. Daarnaast zijn er nog een aantal opvallende trends dit voorjaar. Lees snel verder.

We trekken buiten naar binnen en visa versa
Eén van de redenen dat we de natuur zo’n belangrijke plek geven, is omdat we veel binnen hebben gezeten de afgelopen jaren. Een opvallende trend hierbij: Jouw tuin of buitenplek als verlengstuk zien van je woonkamer, door bijvoorbeeld een bijpassende overkapping of een fijne lounge. Daarnaast voegen we binnen juist steeds meer natuurlijke elementen toe, zoals bamboe, riet, hout en linnen. Maak je voorjaarsupgrade af met verse bloemen en planten voor een frisse en natuurlijke uitstraling.

Hoe meer kleur - hoe beter!
Alles strak wit? Dat is niet meer van deze tijd! We gaan voor pastelkleuren in combinatie met felle kleuren. In accessoires, behang met prints of een item zoals een felgekeurde bank of kast. We zijn niet bang om kleur toe te voegen aan de woning – dus losgaan mag!

Daarnaast houden we ook van licht. Licht door bijvoorbeeld meer daglicht in huis te brengen. Dit kan door gemakkelijke raambedekking te gebruiken die ver open kan of spiegels op strategische plekken te hangen, zodat het licht in reflecteert in jouw woning. Wist je dat de ruimte dan optisch ook nog eens groter lijkt? En die felle kleuren? Die combineren we met lichte meubels. Een lichte lak op de eetkamertafel of "ton sur ton beige" met een paar felle accessoires. Er valt eindeloos te combineren!

De duurzame voorjaarsschoonmaak
Maak de lentebeleving compleet met een schoonmaakbeurt en opgeruimde ruimtes. Verwijder overtollige spullen en creëer zo meer ruimte. Zo kan de lente weer fris en vol energie beginnen. Maar spullen weggooien en er nieuwe voor kopen is niet meer van nu. We geven nu onze spullen liever een nieuwe lak. Opknappen en oplappen is de duurzame trend van 2023. Is dit niet helemaal jouw ding, kijk dan of je de meubels een tweede leven kan geven bij een andere bewoner door tweedehands verkoop.