Welke raambekleding kies jij voor jouw nieuwbouwhuis?

05 september 2023

Bij het inrichten van een nieuwbouwhuis zijn er vele keuzes te maken. Eén van de belangrijkste aspecten is het selecteren van de juiste raambekleding. Hiermee zorg je voor sfeer, privacy en heb je controle over de hoeveelheid licht en warmte die je binnenlaat.

Houd bij het kiezen van raambekleding rekening met de functie van iedere ruimte en jouw persoonlijke smaak. Denk ook na over de energie-efficiëntie van de gekozen raambekleding. Sommige opties kunnen namelijk helpen om in de winter de warmte binnen te houden en zomers de warmte buiten.

Onthoud dat raambekleding niet alleen functioneel is, maar ook een belangrijke decoratieve rol speelt in je nieuwe huis. Neem de tijd om de verschillende opties te overwegen en kies de raambekleding die het best past bij jouw stijl en behoeften, en die bijdraagt aan de algehele uitstraling van je nieuwe thuis.

Hier volgen enkele populaire mogelijkheden om te overwegen bij het kiezen van raambekleding:

Gordijnen: veelzijdig en luxe
Gordijnen zijn er in vele kleuren, stijlen en stoffen. Daardoor heb je veel mogelijkheden om de look van de kamers in jouw huis aan te passen. Ook kunnen ze helpen bij het reguleren van de temperatuur in je huis.

Rolgordijnen: praktisch en stijlvol
Rolgordijnen zijn veelzijdig en een goede keuze bij moderne interieurs. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stoffen. Daarnaast kunnen ze volledig worden opgetrokken voor maximale lichtinval of worden gesloten voor privacy.

Vouwgordijnen: warm en elegant
Vouwgordijnen voegen elegantie toe aan je interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stoffen. Zo zijn er vouwgordijnen van materiaal met een lichte transparantie, wat zorgt voor een zachte uitstraling. Zwaardere stoffen zorgen daarentegen voor meer privacy.

Plisségordijnen: efficiënt en compact
Plisségordijnen zijn beschikbaar in diverse kleuren en stoffen. Ze zijn perfect voor kleinere ramen en plekken waar je de raambekleding uit het zicht wilt hebben wanneer je deze niet gebruikt.

Jaloezieën: tijdloos en praktisch
Jaloezieën van hout of aluminium zorgen voor een tijdloze uitstraling en zijn gemakkelijk te bedienen. Je kunt de lichtinval in jouw huis nauwkeurig regelen door de lamellen te kantelen.

Shutters: duurzaamheid en stijlvol
Shutters, ook wel binnenluiken genoemd, zijn duurzaam en esthetisch aantrekkelijk. Ze kunnen het hele jaar door worden gebruikt om privacy en licht te regelen.

Ga voor advies over raambekleding en interieurontwerp naar een professional in de branche, zoals een interieurontwerper of specialist op het gebied van raambekleding. Veel succes met het inrichten van jouw nieuwbouwhuis en het kiezen van de perfecte bekleding voor je ramen!