Interieur tips: Accessoires in huis

06 mei 2022

Met accessoires in je huis zorg je ervoor dat jouw woning jouw karakter weerspiegeld. Heb je veel tierelantijntjes in huis, of juist een opgeruimd en strak huis? Dat ligt er natuurlijk aan waar je van houdt. Wij geven je enkele tips voor een mooi design!

Accessoires in huis zijn het puntje op de i. Het ene versterkt het andere, zo maak je je huis net iets decoratiever.

Wat je vooral niet moet doen
Wat vooral geen aanrader is, is het door elkaar zetten van verschillende accessoires in huis. Als je overal wat neerzet, dan wordt het nooit een geheel en ligt het versplinterd door huis. Door accessoires zoals schilderijen, vazen en lampen op elkaar af te stemmen en bij elkaar te zetten, wordt het meer een geheel. 

Probeer wat dingen uit
Het is altijd goed om te spelen met verschillende hoogtes, vormen, kleuren en texturen. Hierdoor creëer je meer een vormenspel en door deze contrasten ontstaat er een mooi geheel. Dit betekent uiteraard niet dat je allemaal verschillende kleuren bij elkaar moet zetten. Maar als je bijvoorbeeld bij 1 of 2 kleurenfamilies blijft en speelt met vorm en textuur, dan houd je het geheel rustig. Hoe meer verschillende vormen, kleuren en texturen je gebruikt, hoe meer levendigheid de accessoires creëren. 

Hoe maak je het tot een geheel?
Door de accessoires af te stemmen op de kleur van de muren, het interieur en de meubels, creëer je een synergie tussen alle verschillende objecten in huis. Zo wordt het een geheel. Meubels zijn vooral bepalend hiervoor, want dit zijn de dingen in huis die je het minst snel verandert. Accessoires, de kleur op de muur en kussentjes op de bank verander je sneller.

Een laatste tip
Kijk bij het kopen van nieuwe accessoires vooral naar wat je al hebt. Analyseer je ruimte en kijk of een bepaald accessoire daarin past. Wil je voor meer vrolijkheid gaan, kies dan fellere kleuren. Maar wil je juist gaan voor meer diepgang? Gebruik dan verschillende structuren. Kijk bij het kiezen van een accessoire ook naar of een accessoire tijdloos is. Weet je het even niet meer? Google naar interieurtips of kijk op Pinterest naar accessoires passend bij jouw interieur!