Palen voor Weypoortsche Reede zitten in de grond!

10 maart 2022

Weypoortsche Reede in Nieuwerbrug aan den Rijn bestaat uit 14 kavels voorzien van duurzame tweekappers en vrijstaande villa's. Inmiddels zijn 4 tweekappers gebouwd en bewoond en de afgelopen weken zijn ook de palen geslagen voor 6 van de 10 villa's.

De kopers van de kavels hebben zelf een architect en aannemer geselecteerd en hebben samen met de architect hun eigen, unieke woning ontworpen. Dat is vandaag de dag een pittige opgaaf. Tijdens het ontwerpproces zijn de regels voor duurzaamheid verzwaard en de villa’s zullen straks dan ook stuk voor stuk bijna energieneutraal zijn (BENG). Inmiddels zijn de vergunningen binnen en kon de bouw van de villa's recent starten. Dat is gevierd met een feestje op de bouwplaats met de 6 opdrachtgevers welke de bouw laten uitvoeren door Goudriaan-Jongerius Bouw.

Passief bouwen
De eerste vrijstaande villa in Weypoortsche Reede staat er al. Deze villa is ontwikkeld volgens het principe van Passief bouwen. Bij deze methode is het de bedoeling om energieneutraal te bouwen, met het uitgangspunt dat wat je niet verbruikt je ook niet aan energie hoeft op te wekken. Deze woningen hebben een gezond en comfortabel binnenklimaat. De warmtevraag is minimaal, zodat een kleine installatie volstaat. Binnen Weypoortsche Reede zullen nog 2 villa’s volgens dit principe gebouwd worden.

Transformatie van het gebied
De ontwikkelaar verzorgd het bouwrijp maken van de kavels, de aanleg van de haven en de inrichting met de scheggen welke de verbinding maken tussen ‘groen' en ‘blauw'. Er zijn straks mooie doorzichten over de Oude Rijn. Rij je straks over de Weijpoort dan zie je afwisselend voorkanten van woningen, groen en dan weer voorkanten van woningen, precies zoals het buitengebied gevormd is. Naar verwachting zullen volgend jaar zomer alle villa’s gebouwd en bewoond zijn. Daarmee wordt een transformatie van bedrijfsgebouwen naar wonen midden in het Groene Hart afgerond en krijgt het gebied een kwaliteitsimpuls.

Verkoop gemist?
Heb jij de verkoop van Weypoortsche Reede gemist? Bekijk bij het actuele woningaanbod welke projecten er nog meer in verkoop zijn in regio het Groene Hart, of schijf je via homepage van NieuwWonen Groene Hart in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van toekomstige nieuwbouwprojecten.