Richtprijzen bekend voor De Schoolmeester in Gouda

12 juni 2020

De herontwikkeling van De Schoolmeester verloopt voorspoedig. Deze week zijn de prijscategorieën van de woningtypen bekend geworden! Wil je weten welk prijskaartje er aan jouw droomwoning hangt? De verkoop van De Schoolmeester start op zeer korte termijn.

Alle seinen staan op groen en de ontwikkeling verloopt vlot. Als dat zo blijft, zal de oplevering naar verwachting medio 2021 plaatsvinden. Nu de richtprijzen bekend zijn, kan de verkoop binnenkort van start! Schrijf je daarom in op NieuwWonenGroeneHart.nl voor dit project om op de hoogte te worden gehouden.

Het project in het kort: op een unieke locatie, midden in het oude stadscentrum van Gouda worden 17 appartementen gerealiseerd. De Klaas de Vriesschool is in 1884 gebouwd als Openbare Lagere School nummer 1. Het twee verdiepingen tellende gebouw is een gemeentelijk monument omdat het een goed voorbeeld vormt van een schoolcomplex uit het laatste decennium van de vorige eeuw. Deze plek - rijk aan historie - wordt nu nieuw leven ingeblazen. 

Drie typen woningen
De Schoolmeester wordt gastheer van 17 woningen in verschillende uitvoeringen. In het voormalige stadsarchief zullen vier ruime stadswoningen met een kleine privévoortuin worden gerealiseerd. De oude gymzaal wordt getransformeerd naar drie fraaie parkwoningen met uitzicht op het Raoul Wallenbergplantsoen. In het schoolgebouw zullen tien bijzondere loftwoningen worden verwezenlijkt – vijf beneden en vijf boven.

Interesse in dit unieke project? We houden je graag op de hoogte, schrijf je hier in!