Veilig verhuizen doe je zo: 5 tips

14 december 2018

Heb je binnenkort een verhuizing op de planning staan? Zorg dan dat je effectief en vooral veilig te werk gaat, want een ongeluk zit tijdens het verhuizen in een klein hoekje. Houd onderstaande tips in je achterhoofd en ga voor een veilige verhuizing! 

1. Vol = vol
Tijdens het verhuizen berg je waarschijnlijk veel spullen op in dozen. Ken je dat gevoel dat een doos eigenlijk vol is, maar dat je nog net dat laatste boek of glas erbij wilt hebben. Dit kun je beter niet doen. De doos kan dan waarschijnlijk niet meer goed dicht waardoor er bij het stapelen van de dozen sneller dingen kapot kunnen gaan. 

2. Een verhuisdoos hoeft niet perse vol 
Heb je een doos met zware spullen, zoals boeken, stop de doos dan niet helemaal vol. Doe je dit wel, dan bestaat de kans dat je je rug te zwaar belast tijdens het tillen. 

3. Gebruik de juiste tiltechniek
De meeste mensen weten wel wat de juiste manier is om spullen te tillen, maar passen het desondanks niet toe. Omdat het echt belangrijk is je rug zo min mogelijk te belasten, buig je tijdens het tillen van zware objecten door je knieën. Draag de doos of het object dichtbij je lichaam om het evenwicht te bewaren en verdraai je lichaam niet. 

4. Gebruik een hondje of steekwagentje
Een karretje op vier wieltjes wordt ook wel een verhuishondje genoemd. Wil je efficiënt te werk gaan? Gebruik dan zo'n verhuishondje of een steekwagentje. Op beiden kun je meerdere dozen kwijt en het voornaamste voordeel is natuurlijk dat je niet hoeft te tillen.

5. Laat geen spullen in de gangpaden staan
Tot slot: laat geen spullen op de grond slingeren. Als je met dozen in de weer bent, kun je niet altijd naar beneden kijken. Een klein voorwerp kan al voldoende zijn om je balans te verliezen en te struikelen. Ruim je spullen dus altijd netjes op!