Wonen aan vaarwater en natuur in Nieuwe Rede

04 oktober 2021

Nu de bouw van fase 1 in volle gang is, wordt er hard gewerkt aan de start verkoop van de 2e fase. De totaal 67 woningen in de 2e fase van het project Nieuwe Rede krijgen een waterrijk karakter in een polderlandschap. Wordt deze droomlocatie uw nieuwe thuishaven?

Waterrijk wonen, door groen omgeven en Leiden, Amsterdam en Schiphol dichtbij. Klinkt dit als iets voor jou? Het project aan de westkant van Leimuiden (ten noorden van Alphen aan den Rijn) heeft aan de ene kant het vaarwater van de Ringvaart en aan de andere kant een open polderlandschap. Een groot deel van de woningen ligt direct aan het water en krijgt een eigen ligplaats. De makelaar wijst op de vele vaarroutes in de omgeving die direct vanaf de woning bereikbaar zijn. De woningen op de dijk hebben vrij uitzicht over de polder en hebben tevens de optionele mogelijkheid voor een ligplaats.

Sander Heikens van Drieman Garantiemakelaars: ,,Vibu ontwikkelt op deze prachtige plek echt unieke, eigentijdse woningen. Dat wordt vaker gezegd bij nieuwbouwprojecten, maar in dit geval zijn de woningen door architectenbureau Inbo specifiek voor deze locatie ontworpen. Ze worden echt onderdeel van het landschap van water en polder. Nagenoeg alle woningen worden tweelaags, waardoor er een mooi horizontaal silhouet ontstaat. Door de hoge raamopeningen en een grote pui wordt het weidse uitzicht over de eindeloze polder en het water optimaal benut.’’

De woningen krijgen indelingen voor verschillende doelgroepen waaronder starters, gezinnen en ‘empty-nesters’ waarvan de kinderen net uit huis zijn en die nog een unieke woonplek zoeken waar ze met het oog op de toekomst comfortabel kunnen genieten van het leven. Zo wordt de mogelijkheid geboden om de slaap- en badkamer te situeren op de begane grond.’’ De duurzame woningen zijn nagenoeg energieneutraal en beschikken over een eigen bodemwarmtepomp in combinatie met vloerverwarming- en koeling.

Heikens geeft aan dat er gestreefd wordt naar een start verkoop voor het eind van dit jaar en in aanloop hierop steeds meer informatie wordt gedeeld over de woningen en prijzen. “We kijken er naar uit om straks de definitieve woningen en informatie met de belangstellenden te delen. Kijk voor meer informatie op de projectwebsite of neem contact op met de makelaar.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Nieuwe Rede - Fase 2?

Bekijk ook het project Nieuwe Rede - Fase 2

In verkoop
custom media
Meer informatie

Nieuwe Rede - Fase 2

Leimuiden

23 woningen beschikbaar
152m - 180m woonoppervlakte
€ 795.000 tot € 1.295.000