Zó verkoop je je huis sneller

06 maart 2020

Heb je een mooi nieuwbouwhuis op het oog? Dan wil je je huidige woning het liefst zo snel mogelijk verkopen. Zorg daarom dat je huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Deze 5 tips helpen je daarbij.

1 Pleeg onderhoud
Potentiële kopers zien als eerste de buitenkant van je woning. Zorg dat je huis en tuin er verzorgd uitzien. Zet vuilnisbakken uit het zicht, wied onkruid en geef de kozijnen een likje verf. Ook binnenshuis kan een kleine opknapbeurt een groot effect hebben. Verf de muren in de keuken weer mooi wit, schroef een loszittende deurklink vast en geef de voegen tussen de tegels in de badkamer een opfrisbeurt.


2 Ruim op en maak schoon
Een opgeruimd huis lijkt ruimer. Laat daarom alleen noodzakelijke meubels en spullen staan en sla de rest ergens anders op. Maak je woning stof- en vlekvrij en lucht je huis goed door zodat eventuele onaangename geurtjes verdwijnen.


3 Neutraliseer je huis
Iedereen heeft zijn eigen smaak qua inrichting, maar zorg in ieder geval dat je huis er zo neutraal mogelijk uitziet. Verwijder prullaria en persoonlijke spullen zoals kindertekeningen en familiefoto’s. 


4 Creëer extra sfeer in huis
Creëer extra sfeer in huis door decoraties te gebruiken. Denk hierbij aan mooie kaarsen en een bos bloemen in de woonkamer, chique flessen badschuim in de badkamer en een flink aantal kussens op het bed.


5 Let op het licht
Licht is een van de belangrijkste sfeerbepalers van een woning. Sfeerverlichting benadrukt de gezelligheid van je huis, maar zorg er wel voor dat het licht fel genoeg is zodat potentiële kopers alles goed kunnen bekijken. Controleer of alle lampen het doen en laat overdag alle gordijnen open.