Op deze manier bespaar jij energie in de zomer

08 augustus 2021

Als je aan ‘energie besparen’ denkt, denk je vooral aan de winter. Toch kun je ook in de zomer veel energie besparen! We geven je enkele zomerse tips voor een tevreden portemonnee.

Liever een ventilator dan een airco
Het beste is om de natuur te gebruiken als airco. Vroeg in de ochtend en in de avond en nacht is het vaak koeler. Als je dan alle ramen en deuren (niet 's nachts!) openzet waait het heerlijk door. Als dit niet genoeg is, zet dan de ventilator aan in plaats van de airco. Airco’s zijn namelijk grootgebruikers van energie.

Droog de was buiten
In de zomer heb je de droger helemaal niet nodig. Als je je natte was op het balkon of in de tuin ophangt, is het binnen een handomdraai droog. Geen extra energieverbruik!

Tuinverlichting op zonne-energie
Grote kans dat je op warme zomeravonden lekker buiten gaat zitten. Daar hoort verlichting bij! Er zijn veel leuke lampjes die je buiten op kan hangen, die worden opgeladen met zonne-energie. Lekker groen!

Zet apparatuur uit
Dit is eigenlijk wel een tip voor het hele jaar door. Apparaten die continu aanstaan, geven warmte af in huis. Bijvoorbeeld lampen en computers. Als je deze uitzet bespaar je energie en wordt je huis koeler. Twee vliegen in één klap!

Zo zie je maar: ook in de zomer kan je energie besparen. Leuk voor de portemonnee en goed voor het milieu. Op welke manier ga jij energie besparen?